Monoprinten

| 2 Comments

Wat ik het leukste vind aan creatief bezig zijn, is om zomaar iets te doen en te kijken wat voor beeld of idee eruit tevoorschijn komt.
Zo was ik laatst aan het spelen met een klein stukje plexiglas en waterverf. Een monoprint maken door een paar kleuren verf op het glas te smeren en er daarna een stukje papier op te leggen, geeft hele leuke effecten. Je hoeft niet na te denken over wat je gaat maken, je hoeft alleen maar te kijken en te zien wat het al is.
monster monoprint
koala monoprint
olifant monoprintBij deze drie printjes heb ik simpelweg een lijn getekend om het beest dat ik zag. Eerst ‘in het klad’ met potlood en daarna met Oost-Indische inkt. De inkt heb ik aangebracht met de achterkant, dus de steel, van een penseeltje. Zo krijg je speelse, onregelmatige lijnen.
Onderstaande werd meer een schilderijtje, een complexer beeld, volgens mij ook opgebouwd uit twee printlagen, waarbij ik extra kleuren heb toegevoegd.
zeehonden monoprint
Simpel en ontzettend leuk om te doen. En met leuke resultaten.

2 Comments

  1. Leuk en telkens verrassend! Meer mee doen ;-)

  2. Ik heb je genomineerd voor de Liebsteraward! Doe je mee? Zie mijn blog: http://mizflurry.blogspot.nl/2013/08/liebsteraward.html. Groeten, Fleur

Leave a Reply

Required fields are marked *.