Imaginary Creatures cursus

| 0 comments

Ik vind kunstenares Carla Sonheim echt geweldig. Begin februari las ik in haar nieuwsbrief dat ze online cursussen geeft en er kwam een hele serie cursussen aan! Ik koos voor de cursus Imaginary Creatures, die in de week van 5 februari plaatsvond.

Krastekeningen, blinde contourtekeningen, tekenen met houtskool. Het vinden van creatures in sidewalk cracks (barsten in stoeptegels):
IMG_1224

Met waterverf een vlek maken en daar een beest van maken:
IMG_1239

En de grote doorlopende opdracht: Het maken van een creature uit willekeurig geplaatste waterverflijnen (zie verderop voor het eindresultaat):
Zwaan begin
Was ik al fan van Carla en haar aanpak, nu ben ik dat nog meer. In de cursusfilmpjes krijg je echt een kijkje in haar creatieve proces en dat is leuk! Ze laat  je dingen doen die je anders niet zou uitproberen, zowel met technieken als met materialen.
Waar ik nog het meeste aan heb gehad, is haar manier van omgaan met fouten maken. Een verkeerde kleur of ongelukkig geplaatste lijn wordt zonder paniek gemaskeerd.
Zelf heb ik dat bijvoorbeeld kunnen toepassen bij onderstaande zwaan, die ik tot twee keer toe in mijn ogen aardig had verpest. De eerste keer toen ik met witte gelpen lijntekeningen wilde maken in het water onder de zwaan. De tweede keer toen ik met zwarte fineliner golflijnen tekende in de vleugel, die ik vervolgens weg probeerde te vegen met een nat stukje keukenpapier. Wat natuurlijk niet kan en waardoor ik een laagje van het papier weg schuurde…
Voor beide problemen kon ik gelukkig ook weer iets bedenken wat ik anders niet had bedacht.
zwaan
Ook deze ‘mier’ heb ik bij de cursus gemaakt:
mier

Leave a Reply

Required fields are marked *.